Gyűrű méretének megállapítása

Ha tudja a méretét, akkor nincs más tennivalója, egyszerűen rendelésnél adja meg az ujja méretét vagy ha ajándékba veszi, ön is egyszerűen lemérheti kedvesének egyik gyűrűjének belső átmérőjét az alábbi módszerek szerint!

 

Ujja méretének megállapítására nagy segítséget nyújthat kinyomtatható mérőszalagunk.

A gyűrűméret megállapítása nagyon egyszerű, hiszen a gyűrűméret valójában az ujj kerülete mm-ben.

 

1 variáció: ujjméret megállapítására (ha magának vásárolja):

A kinyomtatott mérőszalagot mérés elött egy vonalzó segítségével ellenőrizzük le,hogy valóban pontosan lett e kinyomtatva!

Nyomtassa ki és vágja körbe a szalagot, a leendő gyűrű tulajdonosának az ujjára tekerjük rá hézagmentesen- finoman szorítva a mérőszalagot,(annyira hogy a papír mérőszalag még ne szakadjon el és ne feszítse túlságosan az ujját),mert csak így lesz pontos a mérés .Olvassuk le , nagyon pontosan az értéket!

Inkább győződjön meg róla többször is, hogy jól olvasta le a számot!

Ha véletlen szűk, bővíteni még lehet rajta, de szűkíteni már nem igazán.

 A legbiztosabb,ha ellátogatnak szalonunkba és személyesen szakmai hozzáértéssel és eszközökkel mérjük le a pontos méretüket és utazási költségük is megtérül,mivel ez esetben mi álljuk!!

                                  


1. variáció 

 


2. variáció                                                 

 

Fontos hogy a szalag kivágásánál  ügyeljen rá, hogy pont a 0 értéknél vágja el!

 

 

2 variáció: ujjméret megállapítására (ha ajándékba vásárolja kedvesének):

a mérőszalagunkat nyomtassa ki és egy mostanság hordott gyűrűjébe helyezze körbe az egész szalagot ,az alábbi módszer szerint:

- ha már belehelyezte a szalagot a gyűrű belső részébe és nagyjából látja, milyen értéhez fog esni, a mérés érdekében vágjon le a szalagból, amire már biztosan nem lesz szükség, így az egész szalag szépen elfér körbe a gyűrű belsejébe

-olvassa le, melyik számhoz esik a mérőszalag vége!

Inkább győződjön meg róla többször is, hogy jól olvasta -e le a számot és a szalag szépen hozzásimult -e a gyűrű belsejéhez, mivel fontos, hogy a mérőszalag pontosan illeszkedjen hozzá, a gyűrű belső részéhez, ugyanis így lesz pontos a mérés!

Az ujjával könnyen kifeszítheti a szalagot a gyűrűsínhez.

 

Az ujj kerülete mm-ben lehet például 48mm vagy 61mm

 

Fontos tudni: ha nagyon sok követ tartalmaz a gyűrűsín, azt a későbbiekben nem lehet méretre igazítani, mivel bővítésnél és szűkítésnél is a kövek foglalata megsérül és kiesnek belőle a kövek.

 

Nyomtatható mérőszalag letöltéséhez kattintson IDE!

Regisztráció